Labākai lietotāja pieredzei lūdzam izmantot kādu citu interneta pārlūku

Mājokļu attīstītājs “Bonava Latvija” Torņakalnā attīstīs kādreizējās Rīgas Eļļas spiestuves teritoriju

14.10.2024, 15:05

Līdz ar deviņu daudzdzīvokļu ēku būvniecību starp Jelgavas ielu un Vienības gatvi Rīgā, jauno projektu attīstītājs “Bonava Latvija” iecerējis sakopt kādreizējās Rīgas Eļļas spiestuves un tai pieguļošo teritoriju 3,3 hektāru platībā. Degradētās teritorijas attīstībā un projekta, kas ieguvis nosaukumu “Hartmaņa kvartāls”, būvniecībā kopumā iecerēts ieguldīt 45 miljonus eiro.

Topošais “Hartmaņa kvartāls”, kas sastāvēs no deviņām dzīvojamām mājām ar vairāk nekā 400 moderniem un energoefektīviem dzīvokļiem un labiekārtotas piemājas teritorijas, būs pirmais attīstītāja projekts Torņakalnā. Pirmo ēku Jelgavas ielā 55b, kurā plānots izbūvēt 72 divu līdz četru istabu dzīvokļus, iecerēts sākt būvēt 2025. gada sākumā, savukārt nodot ekspluatācijā – 2026. gada vasarā.

“Lai gan Torņakalns atrodas nieka 10 minūšu brauciena attālumā no dinamiskā, mainīgā un aktīvā pilsētas centra, tas joprojām sevī glabā pašpietiekamas mazpilsētas vēsturisko šarmu – šauras, bruģētas ieliņas ar koka mājām un ziedošiem mazdārziņiem, amizantas, pilsētvidē paslēpušās senatnīgas muižas, kā arī industriālos vaibstus – rūpnīcas un darbnīcas, gar kurām līkumo gadu gaitā attīstīta sabiedriskā transporta infrastruktūra. Torņakalns ir viena no zaļākajām un vēsturiskām vērtībām bagātākajām Rīgas apkaimēm, ko cienām arī mēs. Esam iecerējuši saglabāt un integrēt plānotajā apbūvē senās eļļas spiestuves 45 metrus augsto sarkano ķieģeļu dūmeni, kas ar laiku kļūs par kvartāla simbolu un vietzīmi. Godājot apkaimes vēsturi un kādreizējās rūpnīcas dibinātāju, māju ciemats guvis nosaukumu “Hartmaņa kvartāls”,” stāsta projekta attīstības vadītājs Reinis Gaigalis.

Viņš piebilst, ka Torņakalnu, tāpat kā blakus esošo Āgenskalnu, īpaši iecienījušas ģimenes ar bērniem, tāpēc, plānojot kvartāla teritorijas labiekārtošanas darbus, īpaši padomāts par iedzīvotāju iespējām kvalitatīvi atpūsties un aktīvi pavadīt brīvo laiku. Iecerēts izveidot drošu un funkcionālu bērnu rotaļu laukumu un brīvdabas trenažieru zonu, segtas velo novietnes, kā arī strītbola laukumu. Domājot par iedzīvotāju ērtībām, ēkās tiks izbūvēti lifti, balkoni, koplietošanas ratiņu novietnes un slēgtas noliktavas, kas būs iekļautas dzīvokļu cenā. Tāpat uz ēku jumta tiks ierīkoti saules paneļi, lai mazinātu iedzīvotāju elektrības rēķinus.

Dzīvokļu pārdošanu projekta “Hartmaņa kvartāls” pirmajā kārtā plānots sākt prezentācijas pasākumā, kas norisināsies 12. oktobrī no plkst. 11.00 līdz 15.00 Dzelzceļa muzejā Uzvaras bulvārī 2A, Rīgā. Pasākuma apmeklētājiem būs iespēja pirmajiem iepazīties ar dzīvokļu plānojumiem, uzzināt vairāk informācijas, aprunājoties ar projekta tapšanā iesaistītajiem speciālistiem, kā arī veikt mājokļa rezervāciju par īpašu cenu, kas būs pieejama tikai pirmajiem pircējiem.