Labākai lietotāja pieredzei lūdzam izmantot kādu citu interneta pārlūku

Ekspluatācijā nodots jauno mājokļu projekts “Čiekuru mājas” Mežciemā

17.07.2024, 12:31

Ieguldot vairāk nekā 5 miljonus eiro, vadošais mājokļu attīstītājs “Bonava Latvija” ekspluatācijā nodevis daudzdzīvokļu dzīvojamo māju projektu “Čiekuru mājas” Mežciemā, Druvienas ielā 2. Paaugstināta komforta ēkā, kas sastāv no diviem korpusiem četru un piecu stāvu augstumā, izbūvēti 45 energoefektīvi un moderni dzīvokļi.

“Čiekuru mājas” ir nekustamo īpašumu attīstītāja “Bonava Latvija” līdz šim pirmais jauno mājokļu projekts Mežciemā. Tajā pieejami 45 paaugstināta komforta divu līdz četru istabu dzīvokļi platībā no 46 līdz 92 kvadrātmetriem. Šobrīd ēkā pārdota ceturtā daļa dzīvokļu, un plānots, ka atslēgas jauno īpašnieku rokās tiks nodotas augusta beigās.

“Miera osta pašā Rīgas sirdī – tā varētu raksturot projektu “Čiekuru mājas”, jo tas atrodas klusajā un zaļajā Mežciemā, kur mežs un vairāki ezeri ir vien rokas stiepiena attālumā. Vienlaikus projektu ieskauj attīstīta sabiedriskā transporta infrastruktūra, veikali, izglītības iestādes, un nieka 15 minūšu laikā iespējams nokļūt pilsētas centrā. Redzam, ka priekšroku dzīvei “Čiekuru mājās” dod tie, kuriem svarīgs darba un atpūtas līdzsvars dzīvē un privātuma sajūta, ko sniedz nelielais dzīvokļu skaits ēkā un kokiem bagātais iekšpagalms,” pauž “Bonava Latvija” projektu attīstības vadītājs Reinis Gaigalis, piebilstot, ka “Čiekuru mājas” ir būtisks pienesums Mežciema – vienas no pieprasītākajām apkaimēm galvaspilsētā – izaugsmei.

Rūpējoties par patīkamu klimatu telpās, katrā ēkas dzīvoklī ierīkota individuāla ventilācijas sistēma ar rekuperācijas funkciju un individuāli regulējama zemgrīdas apkure. Tāpat iedzīvotājiem būs pieejams lifts un slēdzamas individuālas noliktavas telpas, kas ierīkotas ēkas pagrabstāvā un iekļautas dzīvokļu pārdošanas cenā. Jaunie iemītnieki varēs baudīt skatu uz pagalmu un tuvējo apkaimi no plaša personīgā balkona, bet koplietošanas telpā atzīmēt kopīgus kaimiņu pasākumus vai privātas svētku svinības. Savukārt uzturēt sportisku garu mājinieki varēs ne tikai blakus esošajā Šmerļa mežā, bet arī aprīkotā koplietošanas vingrošanas telpā ēkas pagrabstāvā.  

Lai gan projektā šobrīd norisinās noslēdzošie pagalma labiekārtošanas darbi, tajā jau ierīkotas velonovietnes, bērnu rotaļu laukumi un mājīga lapene nesteidzīgiem piknikiem. Iedzīvotāju ērtībai pieejamas vaļēja tipa autonovietnes. Daļa no tām aprīkotas ar elektroauto uzlādei nepieciešamo infrastruktūru. A energoefektivitātes klases ēku papildina saules paneļi, kas palīdzēs vēl vairāk samazināt iedzīvotāju elektroenerģijas izmaksas.

Atlikušie dzīvokļi projektā “Čiekuru mājas” pieejami par cenu no 120 000 eiro. Pirmo reizi aplūkot projektu, tā teritoriju un gatavos dzīvokļus klātienē interesenti varēs Atvērto durvju dienā, kas norisināsies 8. augustā no plkst.14.00 līdz 18.00 Druvienas ielā  2.